ULTRAZVOČNE NAPRAVE
        
     ULTRAZVOČNE NAPRAVE ZA ČIŠČENJE
        LASTRA ULTRASOUND 2400 inox PLC/HMI - PID      
 

 POVPRAŠEVANJE & CENIKNazaj na IZDELKI

 

ZA PRANJE ORODIJ , OPREME , ZA GALVANIKE , ZA PRED PREDOBDELAVO
ČIŠČENJE POVRŠIN V  FINOMEHANIKI, ZLATARSTVU , ČIŠČENJE EKETRONSKIH KOMPONENT...

 

               LASTRA ULTRASOUND 2400 inox PID

Priključitev:

Generator 230V 50Hz

Ogrevanje 3X400V, 50hZ

Max moč generatorja:

Generator 2,4Kw

Ogrevanje 4 kW (PID digitalna regulacija)
 SKUPNA MOČ NAPRAVE:  6.5KW

Frekvenca generatorja:

30 kHz

Temp medija MAX: 80C

Tip generatorja:

UIT

2400W 30KHZ z EMC filtrom 230v50hz

Mat. opreme

Inox Wr.Nr. 1.4404

Tip: potopljeni ultrazvočni pretvorniki na dnu kopeli (boljši izkoristek)

Kad ULTRAZVOK:

Zunanje dimenzije :V 800XŠ600xD900
Notranje dimenzije V700XŠ500XD800  Kad ogrevanje  + ultrazvok je izolirana zaradi toplotnih izgub.Preoblečena je z inox polirano pločevino

Kad SPIRANJE

700X500X600   Izpustni ventil inox 316l DN20. ( OPCIJA PRI KOMPLETNEM SISTEMU)

Izdelano iz materiala : inox 1.4404 TIG varjeno / robustna izdelava / za težke obremenitve dodatno ojačana in prilagojena ,ventili inox, VENTIL ZA PRIKLOP FILTRA +POVRATNI VOD
krmiljenje temerature digitalno (PID)

Pozor: naprava ne sme obratovati pri nezadostnem nivoju tekočine.

 

  

Splošni opis naprave

Naprava za ultrazvošno čiščenje ULTRASOUND 2400 INOX PLC HMI je izdelana namensko za čiščenje orodij in matric izdelanih iz orodnih jekel, avstenitnih jekel, visoko legiranih jekel , bakrivih in aluminijevih zlitin ,jeklenih elementov orodij in druge kovinske opreme orodij v steklarski orodjarski in livarski panogi.

Ultrazvočno čiščenje se izvaja v kopeli z vodo ali drugimi tekočinami in je samo kot tako odvisno od temperature kopeli , vrste kemikalije  kopeli , ultrazvočne frekvence, površine izdelka ,njegove geometrije ,način kako je postavljen v posodo, volumna izdelka, čas ultrazvočnega čiščenja, načina čiščenja  in vsi ti parametri vplivajo na kvaliteto ultrazvočnega čiščenja, Ravno zato da uporabniku te parametre kar se da optimiramo in nadzorujemo napravo krmili računalnik s programom kakor tudi delovanje generatorja.

 UTRAZVOČNI RESONATORJI

 

Način delovanja:

Naprava uporablja način čiščenja preko ultrazvočnih resonatorjev, ki so vgrajeni v potopljen pretvornik v fluidu. Ultrazvok prenese energijo  v fluid in s tem znatno pripomore k mikročiščenju na površini izdelka. Frekvence ki so uporabljene za sistem čiščenja so med 17 in 130 kHz. Z našem primeru uporabljamo 28 kHz generator moči 2400W. Volumska moč maprave je cca 10W/dm3 tekočine.
Električni generator se priključi na potopljen pretvornik  kjer so vgrajeni keramični resonatorji. Keramični resonatorji so pritrjeni na površine pretvornika na čelni strani kateri je potopljen v kadi za ultrazvok.Resonatorji so sestavljeni iz kvarčnih kristalov ki se z električnim vzbujanjem krčijo in širijo in pri tem energijo prenašajo na fluid in preko kavitacije in drugih fizikalnih pojavih le ta površinko očisti trdovratnih madežev s tem da površine ne poškoduje in gravura ostane nepoškodovana.

 

Naprava nadzoruje , temperaturo kopeli, čas obratovanja način obratovanja, frekvenco obratovanja ,nivo fluida v posodi. Možnost aavto zagona ko postavite izdelek v posodo .. Programe izdelate lahko sami , s tem da so limitirane spodnje in zgornje meje varnega dela pri vpisu posameznega parametra. Sami pogrami pa vsebujejo 2 osnovna programa katera lahko kličete vedno in stanje obratovanaj se samodejno nastavi na optimalne nastavitve katere smo predprogramirali na osnovi izkušenj in iz dobrih rezultatov  iz vaših najzahtevnejših izdelkov.

   

ULTRAZVOČNI   POTOPLJEN  PRETVORNIK Z VDELANIMI RESONATORJI IN MREŽASTO ZAŠČITO  montaža na dnu* ali ob strani
*na dnu je emisija ultezvoka po kadi boljša

 

 

Naprava ima krmilnik ki ima programe in operater  le kliče program za posamezni artikel. Krmilnik vsebuje programe in sicer 30 programov z vstavljenimi časi / temperaturo/KODO ARTIKLA  in drugimi parametri. Le ti se shranijo in se lahko kličejo
po želji glede na artikel. Program kreirate sami. Obstajata pa 2 osnovna programa katere ne morete spreminjati.

  PREDNOST NAPRAVE  
  visok izkoristek  
  izolirana kopel  
  varnostni izklop pri preobremenitvi  
  enakomerna ultrazvočna emisija po celi površini potopnih pretvornikov  
  dolga življenska doba   

  

GLAVNA ELEKTROOMARA
Schrack z glavnim stikalom/izklop v sili/ SSR releji za krmiljenje temerature,krmilje 24Vdc
Unitronics barvni krmilnik touch screen zaslon ,softweare .semafor + alarm hupa,varovalkami/odklopniki

PLC KRMILNIK  in kaj program omogoča ( osnovna verzija):

BARVNI MODERNI TOUCH SCREEN PLC-HMI KRMILNIK. V570 -PID krmiljenje preko SSR  

NASTAVITEV TEMPERATURE ULTRAZVOČNE KOPELI

PRIKAZ NASTAVLJENE temp.

PRIKAZ TRENUTNE temerature

NASTAVITEV CIKLA OBRATOVANJA

PRIKAZ ČASA KOLIKO cik. TRAJA

PRIKAZ ČASA KOLIKO ŠE DO KONCA cikla

NASTAVITEV ALARM MODE KONTROLE PO KONCU ULTRAZVOČNEGA CIKLA

VKLOP IZKLOP hupa opozorilo

UTRIPANJE  SEMAFORJA
/alarm/obratovanje/v pripravljenosti

BELEŽENJE ČASOV KDAJ SE JE NAPRAVA POLNIKA IN KOLIK JE BIL ČAS SUŠENJA (senzor na napravi)

DATA TABLE

MOŽNOST EXPORT podatkov V EXCEL Remoute kontrola Tcp/IP
/možen priklop čitalnika kode in klicanje programa preko čitalca

 

Ultrazvočno čiščenje je potrebno s preizkusi umeriti ker so rezultati odvisni od:
temperatura ultrazvočne kopeli
časa  čiščenja
načina postavitve v kopel
koncentracije ultrazvočne kopeli
površinske napetost medija ki jo ima kopel
podloge na kateri je položen izdelek
sama vrsta izdelka  / geometrije
intenzitete umazanije ...
 

 

ULTRASOUND 2400 INOX HMI    elektrokrmilna omara z PLC HMI krmilnikom , programi, in ultrazvočnim generatorjem

   
     

ULTRASOUND 2400 INOX HMI    220lit INOX posoda ogrevana za industrijsko obdelavo

   
     

ULTRASOUND 2400 INOX HMI    220lit INOX posoda z senzoriko in sosednjo posodo za spiranje

 

   
     
 

ULTRASOUND 2400 INOX HMI   razdelilan omara za signale in krmiljenje resonatorjev

 

 

ULTRASOUND 2400 INOX HMI    dodoatni REMUTE PANEL z tipkami START/STOP / IZKLOP V SILI

   
 

PROGRAMSKA SHEMA NAPRAVE
 

prikaz kako so prikazane sheme na računalniku PLC / HMI panelu

 

 

 

 

 

 

 

PODATKI GENERATORJA:

NAPAJANJE: 2400W 230V 50HZ

MAX MOČ: 2400W
MAX TOK 8A
MAX TEMP ZRAKA OKOLICE : 0-35C
MAX VLAŽNOST 20-70%

FREKVENČNO OBMOČJE 25-30Khz

TEMPERATURNO VAROVANJE NA PREOBREMENITEV T. PRAG PREGRETJA 65c

CE, RoHS
 

 

 

ULTRAZVOČNA POSODA.

Ultrazvočna posoda drži volumen cca 220 l tekočine. Izdelana je iz avstenitnega kislinskoodpornega jekla W.Nr.1.4404  oz. AiSi 316L. Debeljina pločevine je 3 mm in varjena po TIG postopku v skladu z
standardom. Dodajne elektrode so enake kvalitere , varjenje je potekalo v argonski atmosferi varilno osebje je certificirano.Posoda je izdelana tako da je na najnižjem delu zadaj privarjen izpraznilni inox 316L ventil z varnostim obročem ki ščiti nepooblaščeno odpiranje , ventill se ne da odpreti če ne dvignemo varnostnega obročka na ventilu in s tem preprečimo izlitje tekočine v cevovod, ki je speljan v čistilno napravo.Kompletna posoda je izolirana z stekleno volno debeljine 40mm in prekrita z polirano inox 316 pločevino.

Senzorika ultrazvočne posode

Vsa senzorika je 24Vdc. Zadaj na posodi so privarjeni priključki za 24Vdc senzoriko. 3 pol colski kolčaki so privarjeni v posodo in sicer 2 za temperatirni sienzor 1 in temperaturni varnostni  sonzor 2 , ter tretji kolčak za senzor za ugotavljanje nivoja v posodi. Posoda ima tudi varnostni zgornji odtok če bi prišlo do lekaže ventila za zalivanje da se nebi zaprl . Kajti naprava samodejno vzdržuje nivo v posodi, ker se z izparevanejm nivo niža. Investitor je obljubil da bo izdelal dodatno ventilacijjsko košaro ob ultrazvočni posodi.

Sistem avtomatskega zalivanja:

Ultrazvočna posoda je priključena na toplovodno lokalno napeljavo kamor se preko dušilnega ventila vodi do elektromagnetnega ventila 24vdc ki ga vlkaplja računalnik glede na nivo posode. Pred ventilom je lovilni filter z mrežico kamor se odlaga karbonatni kamen da zaščitimo elekrtromagnetni ventil . Le ta pa ima še izdelan obvod preko krogličnega ventila da lahko odpremo cevovod po potrebi kadar  elektromagnetni ventil ni v funkciji.
Cevovodi iz vročevodnega sistema so plastični PP in temperaturno odporni do 90 C in prigrajeni z holandci za lažjo demontažo če bi bila potreba po demontaži

 

Gretje v ultrazvočni posodi

Ultrazvočna naprava ima tudi vgrajeno gretje. Gretje je izvedeno na način da so grelne patrone v svojih ceveh in vgrajene v okvir naprave.Pozicija je ob strani posode izvedena tako da so umaknjeni od svetle mere  v notranjosti  posode.  Grelci so keramični in jih lahko menjamo brez da bi praznili napravo.Zadaj so izdelane  zaščitne kape iz inoxa  in prigrajene kabelske ovodnice ,katere  ščitijo grelce pred mehanskimi poškodbami le te je med menjavo potrebno odviti in odklopiti ozemljitveni vodnik PE , nulti vodnik N in fazni vodnik L. Grelca sta dva. Moč posameznega grelca je 2000W Priključeni so na 230V napajanje in krmiljeni preko solid state relejev SSR. Releji so krmiljeni programsko glede na stanje temperature temperaturnih senzorjev na zadnji steni ultrazvočne naprave.

OPOZORILO: keramični grelci so krhki in lahko se med transportom posode poškodujejo. Zato se vgradijo ko je ultrazvočna posoda lociran na mesto. Ob prevozu posode se grelci  demontirajo električno odklopijo  in izvlečejo iz ohišij.

Vsak grelec  je priključen ločeno na silikonski vodnik  ki je speljan do razdelilne elektrooamarice. Silikonski kabli so dodatno položeni  še v evroflex zaščitne cevevi in speljani do razdelilne elektroomarice. Dodatno pa je oprema še ozemljena z dodatnim varnostnim  PE vodnikom.

 

Potopljen pretvornik z vgrajenimi resonatorji.

Ultrazvočna posoda ima  potoplen pretvornik kjer so vgrajeni keramični resonatorji. Potopljen pretvornik ima inox priklop  v katerem so kabli vse je zatesnjno IP66 . Dodatno pa je zaščitena cev resonatorja z dodatnim pokrovom  za primer bočnih udarcev  z dvigalom  ali  pred padci  orodij.

 Dodatna možna prigradnja:

filtra za filtriranje kopeli
-priklop na eternet/mrežo/remute dostop/kontrolo
-dodatna kad  za predpranje
-podložna lovilna skleda
-ventilacije
-QR code / BAR code čitalnika za klicanje programov
-avtomatsko odpiranje zapiranje pokrova preko pnevmatike
-oljni izločevalec

-sistem avtomatskega zalivanja

   

Sistem avtomatskega zalivanja:

Ultrazvočna posoda je priključena na toplovodno lokalno napeljavo kamor se preko dušilnega ventila vodi do elektromagnetnega ventila 24vdc ki ga vlkaplja računalnik glede na nivo posode. Pred ventilom je lovilni filter z mrežico kamor se odlaga karbonatni kamen da zaščitimo elekrtromagnetni ventil . Le ta pa ima še izdelan obvod preko krogličnega ventila da lahko odpremo cevovod po potrebi kadar  elektromagnetni ventil ni v funkciji.
Cevovodi iz vročevodnega sistema so plastični PP in temperaturno odporni do 90 C in prigrajeni z holandci za lažjo demontažo če bi bila potreba po demontaži.

 

                    

Elektromagnetni ventil                                                  predfilter z mrežico za čiščenje kamna

 

GLAVNI VENTIL TOPLOVODNEGA SISTMA

 


Nazaj na IZDELKI

 

E-mail :SERVIS

 

[ Nazaj ]             [ Izdelki ]      [ Lokacija ]              [ Novosti ]       [ Uporabne info. ]            [ E-Mail ]   

LASTRATECH d.o.o. , Rakovica 28, 4201 Zg.Besnica-KRANJ   tel: 04 250 66 30     fax: 04 250 66 33,  gsm:  041 642 631